Wat is MeloVelo?

Op zondag 25 september 2016 vindt de derde editie van het fietsfestival MeloVelo plaats. Het muzikale evenement gaat uit van meer dan 10 verenigingen uit Oud-Heverlee, Huldenberg en Overijse. Je fietst van concert naar concert en ontdekt prachtige locaties in het Dijleland.

Wie verzorgt de muziek?

Het fietsfestival biedt een podium aan leerlingen van de lokale muziekacademies van Oud-Heverlee, Huldenberg en Overijse en studenten van Luca School of Arts (Leuven). Ze zullen vooral klassiek, jazz, folk en wereldmuziek spelen. Een overzicht van het programma vind je in onze route-en-programma-brochure.

Is meedoen aan MeloVelo gratis?

MeloVelo is een benefiet. De concerten zijn gratis maar je kan overal een gift doen voor een goed doel. De opbrengsten van MeloVelo schenken we dit jaar met plezier aan de vzw Panal, die in onze regio instaat voor palliatieve zorgverstrekking. Voor de verdeling van de opgehaalde middelen hanteren we een verdeelsleutel van 65% (benefietproject) – 25% (muzikanten – 10% (organisatie).

Wat met slecht weer?

(Bijna) alle concerten vinden binnen plaats. Op 1 locatie in Ottenburg stellen we stevige tenten op. Voor de verplaatsing kan je bij slecht weer een beroep doen op de festivalbus van MeloVelo. Die is uitgerust met een aanhangwagen voor fietsen.

Ik hou van muziek maar kan me moeilijk met de fiets verplaatsen. Is MeloVelo dan ook iets voor mij?

Vanzelfsprekend! Je kan dan perfect onze festivalbus gebruiken. Als je zelf met de wagen wil komen, is dat ook perfect mogelijk : alle locaties zijn bereikbaar met de auto. Je vindt een overzicht van alle parkeerplaatsen in onze route-en-programma-brochure.

Is het parcours van MeloVelo geschikt voor alle fietstypes?

Het parcours leidt deels langs verharde wegen en is daarom minder geschikt voor racefietsen.

Kan ik op MeloVelo iets eten en drinken?

Voor hongerige magen één adres: bij de Paardenhoeve Van Roo in Ottenburg organiseren de vrienden van vzw Basilius een grootscheepse BBQ, waarvan de opbrengsten integraal naar onze gezamenlijke benefiet gaan. MeloVelo zorgt voor de live-muziek! Alle info vind je hier.