Een mooi uitgedoste e-bike en een chèque van 3.500 euro. Dat is de totale opbrengst die deelnemers aan het muzikale fietsfestival MeloVelo op zondag 25 september letterlijk en figuurlijk bijeen fietsten ten voordele van de werking van vzw Panal.

De opbrengst van de benefiet werd bekendgemaakt op een feestelijk slotmoment in het gemeentehuis van Oud-Heverlee in aanwezigheid van vele verenigingen en gemeentediensten die betrokken zijn bij de organisatie van MeloVelo. Het slotmoment werd muzikaal opgeluisterd door vocaal ensemble VocEns van academie De Vonk.

De e-bike voor vzw Panal kon bijna integraal worden gefinancierd uit giften in collectebussen, een wijndegustatie bij Espavino en de verkoop van CD’s door violiste Jenny Spanoghe (artistiek meter van het festival). Een erg geapprecieerde bijdrage van fietshandel Bjarne Bikes uit Neerijse deed de rest.

De extra chèque van 3.500 euro werd aangeboden door vzw Basilius, de organisator achter de jaarlijkse hoevefeesten in Ottenburg. Dit gezellige volksfeest kende dankzij de samenwerking met MeloVelo, die de muzikale omkadering verzorgde, een ware recordopkomst.

Ria Vandermaesen, coördinator van vzw Panal, is erg blij met deze onverwacht hoge bijdrage. “Met dit geld kunnen we een aantal projecten naar kinderen die we moeilijk van de grond kregen vanwege geldgebrek eindelijk volwaardig ontwikkelen.”

img_0668